Rabia ARSLAN/Meryem KARADAĞ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kırmızı Lacivert ve Özel İdare İş Hanı ile Tarihi Zafer Çarşısı'nı ısrarla yıkmak istiyor. 6 Şubat'ta yaşanan depremde Mersin'de bu yapıların zarar gördüğünü ifade eden Seçer, özel bir şirketten riskli yapı raporu çıkarttırdı ve ilgili bakanlıktan yazı da aldı. Geçtiğimiz haftalarda İstiklal Caddesi üzerinde yol kapatarak eylem yapan esnaf ise, şimdi Mersin Valiliğine imzalarla müracaat ederek Vali Ali Hamza Pehlivan'a seslendi.

Deprem sonuçları bir türlü alamadıklarını söyleyen Başkan Algüllü, 'Şunu da belirtmek istiyoruz. Hem Mersin büyükşehir belediyesinden hem de Çevre Şehircilik bakanlığından Kırmızı lacivert iş Hanlarının deprem analiz sonuçlarını, derneğimiz ve şahsımca istedim. Yazılı dilekçe ile talep ettim ancak ne hikmetse beş aydır iki kurumda bize sonuçları vermedi' dedi.

Algüllü, 'Devletin Sağlam Binalarının Böyle Alelacele Yıkılmasına Seyirci Kalamayız'

Alışverişlerde Fiş ve Fatura İhmaline Yüksek Cezalar Geliyor Alışverişlerde Fiş ve Fatura İhmaline Yüksek Cezalar Geliyor

Çarşı Esnafları Dernek Başkanı Bekir Algüllü, 'Kırmızı Lacivert İş Hanlarının bağımsız kuruluşlarca yeniden deprem raporunun hazırlanması için topladığımız imzaları ve resmi dilekçemizi yarın sabah Sayın Mersin Valimize sunup, bu konuda anlayış ve ilgisini kamu adına esnaflar olarak talep edeceğiz. Kamu malını korumak sayın Valimizin olduğu kadar halkın ve esnafın da görevidir. Devletin sağlam binalarının alelacele yıkılmasına seyirci kalamayız. Hukuksal anlamda deliller ortadan kalkmadan, yani bu iki sağlam bina yıkılmadan deprem analizi istiyoruz' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi