HABER: Rabia ARSLAN/ Meryem KARADAĞ


Halka arz edilen mağazalarından birisi olan Ebebek'ten arza katılan vatandaşlar, Ebebek mağazalarında teftiş yapmaya başladı.

Sosyal medya üzerinden paylaşımlarına devam eden kullanıcılar, ziyaret ettikleri mağazalarda patron gibi davranarak çalışanlara karşı sorular soruyor.


'MAĞAZAYI KONTROL EDİP RAFLARI DÜZELTİYORLAR'
Karşılaştıkları durumun onları şaşırttığını söyleyen mağaza çalışanları 'Halka arzdan sonra her gün birileri gelip mağazada çalışıp çalışmadığımızı müdürlere bildiriyorlar. Rafları düzeltip, işleyişi kontrol edenler var' dedi

Lübnan'da Patlamalar: Hizbullah Lideri Nasrallah, Konuşma Yapacak Lübnan'da Patlamalar: Hizbullah Lideri Nasrallah, Konuşma Yapacak


HALKA ARZ NEDİR?
Halka arz , bir şirketin hisselerini borsada işlem görmek üzere halka açması yani satışa çıkarması olarak tanımlanabilir. Şirketlerin belirli bir orandaki hisselerini satışa sunduğu bu süreç ile şirketler daha fazla yatırımcıya ulaşabilir, işletme sermayesini artırabilir, tanınırlığını yükseltebilir ve tüm bunlar sayesinde büyüme hedeflerini daha kısa sürede gerçekleştirebilir. Şirketler bu süreçle birlikte daha fazla yatırımcı çekmeye, kaynaklarını artırmaya ve büyümeye çalışıyor. Fakat bu hususta dikkat edilmesi gereken pek çok şey var. Özellikle de borsada yeni olan yatırımcıların, kısa orta ve uzun vadeli hedeflerini gerçekleştirebilmeleri için hayli dikkatli olması tavsiye ediliyor.

Editör: Haber Merkezi