Güran ailesi 19 gün boyunca rol yapmış! Adli Tıp Kurumu raporu tamamlandı! İşte Narin'in ölüm tarihi Güran ailesi 19 gün boyunca rol yapmış! Adli Tıp Kurumu raporu tamamlandı! İşte Narin'in ölüm tarihi


Haber: Rabia ARSLAN / Meryem KARADAĞ
Mersin'in merkez ilçesi Mezitli'de, denize sıfır olan bir alanda bulunan ve yıllar önce kapatılan İçişleri Bakanlığı Eğitim Tesisleri kaderine bırakıldı. Daha önce mali müşavirlerin, bakanlar, siyasilerin uğrak yeri olan, İçişleri Bakanlığı'na ait Mahalli İdareler Birliği Eğitim Tesislerinden eser kalmadı. Yıllardır atıl durumda bırakılan tesisin içerisi çürük binalar, kırık camlar ve kuru otlarla dolmuş vaziyette. Mersin merkezinde 37 bin metrekare büyüklükteki arsa ve üzerinde bulunan 4 blok bina, sosyal tesis, kültür merkezi, personel binası, idari bina, trafo ve hidrofor binasının bulunduğu tesis 14 yıldır kullanılmıyor.
'TESİS HALKIN YARARINA KULLANILABİR'
Tesisin Mersin'e kazandırılması için türlü girişimler oldu. Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, tesisin çürümemesi için gerekli savaşı verdiğini ama bir sonuç elde edemediğini söylemişti. Geçen sene tesislerin kurtarılması ve yeniden yaşama döndürülmesi konusunda çözüm yolları da öneren Başkan Tarhan, 'Ankara ve Adana Büyükşehir Belediyeleri'nin bu alandaki hisseleri kamulaştırılarak bedellerinin ödenmesi veya borçlarından mahsup edilmesi ile imar planında 'Kamu Alanı' olarak görünen parselin tamamının mülkiyeti İçişleri Bakanlığına geçer. Böylece çürümeye terk edilen ve halkın parasıyla yapılan bu tesis halkın yararına kullanılabilir' ifadelerini kullanmıştı.
'TEKRARDAN CANLANDIRMALI'
Tesislerin tekrardan canlandırılması gerektiğini söyleyen bir vatandaş, '9 ilin ortak olduğu tesisin akıbeti için birlikte bir karar alınması lazım. Fakat ne bir karar alındı ne de bir çalışma başlatıldı. Çünkü söz konusu olan iller ortak paydada buluşamıyor. Oysa bu alan birçok şekilde değerlendirilebilir. Bahsedilen alan konser, fuar ve türlü etkinlilerin yapılması için oldukça uygun. Yetkililer en kısa zamanda bir araya gelmeli ve bu geniş ve verimli alanı tekrardan canlandırmalı' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi