Abdurrahman Ay’ın Çetesine Operasyon: 6 Kişi Tutuklandı Abdurrahman Ay’ın Çetesine Operasyon: 6 Kişi Tutuklandı

Seren SABUNCU

Mersin'de yapımı planlanan balık çiftliklerinin hukuki süreci anayasa mahkemesinde devam ediyor. Siyasetçilerden, Sivil Toplum Kuruluşları (STK)'na kadar herkesin gündeminde olan balık çiftlikleri konusu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde(TBMM) gündeminde getirilirken Aydıncık'ta 'balık çiftliklerine hayır' bildirgesinde AKP'den CHP'ye, MHP'den İYİ Parti'ye kadar imzalar toplandı. Siyasi partililer ve Sivil Toplum Kuruluşları 'balık çiftliklerine hayır' diyerek 'gün Aydıncık için, Mersin için birlik olma günü' mesajı verdi.

'GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR'

Mersin'in çevre sorunu bitmiyor. Edremit'te denizin kirletildiği ve turizmi olumsuz etkileyeceği için Aydıncık'a taşınması planlanan balık çiftliklerine tepkiler büyüyor. Partililer, siyasi parti gözetmeksizin balık çiftliklerine karşı çıktı. 'Aydıncık için beraberiz' diyerek paylaşım yapan AKP'li Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, 'Öncesinde de fikrimiz aynı şimdi de fikrimiz aynı. İlçemizde kurulması planlanan balık çiftliğine hayır diyoruz' dedi. Aydıncık'ta balık çiftliklerine hayır bildirgesinde AKP'den CHP'ye, MHP'den İYİ Parti'ye kadar imzalar toplanarak 'gün birlik olma günüdür' denilerek tepki gösterildi.

KONU TBMM GÜNDEMİNDE

Son zamanlarda kent gündeminden düşmeyen Balık Çiftlikleri konusu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde(TBMM) gündeminde. Mersin'de yapımı planlanan balık çiftliklerinin hukuki süreci anayasa mahkemesinde devam ediyor. Siyasetçilerden Sivil Toplum Kuruluşları (STK)'na kadar herkesin gündeminde olan balık çiftlikleri konusu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde gündeme getirildi.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, 'Mersin'de yapımı planlanan balık çiftliklerinin hukuki süreci anayasa mahkemesinde devam ederken Edremit'te denizin kirlettiği ve turizmi olumsuz etkilediği için iki yeni balık çiftliğinin kentimizin incisi olan Aydıncık ilçesine taşınması planlanmaktadır. Balık çiftliklerinin kurulum yerlerinin geneli de birinci derecede doğal sit, arkeolojik sit ve turizm bölgeleridir. Kirli denizde verimli üretim yapılmadığı için sökülüp, Aydıncık ilçemize kurulması planlanan balık çiftliklerine sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımız da karşı çıkmaktadır. Eski ve yeni planlanan balık çiftlikleri Mersin'de Akdeniz'in ekosistemine ve halkın sağlığını bozacak, turizme de zarar verecektir. Bizler halkın ve yerel yöneticilerin iradelerini yok sayarak Mersin'de denizlerimizi kirletecek, ekosistemimizi ve sağlığımızı bozacak balık çiftliklerinin kurulmasını istemiyoruz' diyerek buna izin vermeyeceklerinin de altını çizdi.

Editör: Haber Merkezi