Kamu emekçileri, 2024-2025 toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde hükümetin verdiği teklife tepkili. Türkiye'nin dört bir yanında kamu emekçileri sokağa indi. Mersin'de greve giden kamu emekçileri haklarını istedi. KESK adına açıklama yapan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, 'Tüm kamu emekçilerini yoksulluk sınırı üzerinde insanca yaşamaya yetecek bir ücret, güvenceli istihdam demokratik bir çalışma yaşamı, grev hakkı ile tamamlanmış gerçek toplu sözleşme sistemi için her adımda omuz omuza vermeye davet ediyoruz' dedi.

'HERKESİN HAKKI İÇİN SOKAKTAYIZ'


'Hükümetin bizleri yok sayan ilk teklifine ilk uyarı için g(ö)revdeyiz!' sloganı ile Özgür Çocuk Parkı'nda basın açıklaması yapıldı. KESK adına açıklama yapan Başkan Sümbül, 'Hak ve özgürlüklerine sahip çıkan kamu emekçileri olarak, KESK'liler olarak bugün Türkiye'nin dört bir yanında alanlarda, sokaklardayız. Sadece kendimiz için değil, göz göre göre sefalete itilen, verdikleri emekler yok sayılan 12 milyon emeklinin hakkını da savunmak için, nitelikli ücretsiz kamu hizmeti hakkı yok sayılan tüm bu ülkenin tüm insanları için grevdeyiz. Buradan Türkiye'nin her yerinde yüreği aydınlık bir gelecek için çarpan tüm dostlarımıza selam gönderiyoruz' dedi.

'HAK VERİLMEZ MÜCADELE İLE ALINIR'


Başkan Sümbül, 'Ne yazık ki ülkemizde çok uzun süredir gecenin karanlığı hakim.
Üstelik ülkeyi yönetenler attıkları her adımda üzerimize çöken karanlığı daha da zifiri hale getirmeye çalışıyor. Bu sefalete dur deme vakti gelmedi mi?' diye isyan etti.
Hak arayışında olmaya devam edeceklerinin altını çizen Sümbül, 'Bugün ya bizleri yok sayan bu yoksulluk, sefalet, güvencesizlik teklifine boyun eğeceğiz. Ya da hangi sendikaya üye olursak olalım kamu emekçisi ile emeklisi ile 'hak verilmez mücadele ile alınır' diyerek ortak sorunlarımız, taleplerimiz için mücadeleyi yükselteceğiz. Bizler sustukça, yetkimizi başkalarına teslim ettikçe başımıza nelerin geldiğini geçtiğimiz 6 toplu sözleşmede gördük. Kamu işvereni olan hükümetin sesimize kulaklarını kapatamaması, üzerinde pazarlık yapılabilecek yeni ve gerçek bir teklif sunması bizlere bağlı. Bunun için KESK olarak hükümetin hepimize sefalet-yoksulluk ve güvencesizlik dayatan ilk teklifine karşı ilk uyarımızı yapıyoruz. Üretimden gelen gücümüzü kullanıyoruz. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam diyoruz. Unutmayalım ki, mücadele edenler her zaman kazanamasa da kazananlar hep mücadele edenlerdir' diye konuştu.

TÜM EMEKÇİLERİ MÜCADELEYE DAVET ETTİ

Yol Kenarında Öğretmenin Cansız Bedeni Bulundu Yol Kenarında Öğretmenin Cansız Bedeni Bulundu


Yıllardır siyasi iktidarın ve iktidarın hakem kurulunun iki dudağı arasından çıkacak kararlara mahkûm edildiklerini söyleyen Sümbül, 'Bu garabet sisteme karşı hangi sendikanın üyesi olursa olsun tüm kamu emekçilerini yoksulluk sınırı üzerinde insanca yaşamaya yetecek bir ücret, güvenceli istihdam demokratik bir çalışma yaşamı, grev hakkı ile tamamlanmış gerçek toplu sözleşme sistemi için her adımda omuz omuza vermeye davet ediyoruz' dedi.

Editör: Haber Merkezi