Doğu Karadeniz'de 1 Eylül'den itibaren kalkan av yasağı ardından Trabzonlu balıkçılar "Vira bismillah" diyerek denize açıldılar. Bol miktarda palamut ve istavrit avlayan balıkçılar havaların soğuması için gün sayıyorlar. Ekim ayı başında havaların soğumasıyla ağlarını bu kez hamsi için atacak olan balıkçılar, yeni balık sezonundan umutlular.

Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir araya geldi Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir araya geldi

Doğu Karadeniz Su Ürünleri Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, Doğu Karadeniz'de halen palamut avcılığının yoğun şekilde devam ettiğini söyledi. Mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabii ki beklenen her zamanki gibi Karadeniz'in hamsisi. Sıcaklar bayağı var. Su sıcaklığı 25-26 derece, suyun biraz soğuması lazım. Şu anda evet, hamsi geliyor. Çok güzel de soğuk zincirle hamsiler geliyor ama Marmara'dan, İstanbul'dan. Gerçekten vatandaşın yiyebileceği kalitede bir hamsi geliyor ama balıkçının ve vatandaşın istediği tabii ki her zamanki gibi Karadeniz hamsisi" Hamsinin ekim ayında kendisini göstermesini beklediklerini kaydeden Mutlu, "Hamsi için aslında bizim idealimiz de kafamızdaki düşünce de ekim ayı normalde. Şu anda önümüzde kestane karası dediğimiz bir fırtına var. 28-29 Eylül gibi olabilir. Yani belki bu fırtına olursa hava biraz daha sert olursa belki bu havadan sonra diyoruz yani ekim ayı başından sonra hamside bir umudumuz var" diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi