38. Olağan Kurultayı'nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açılış konuşmasını yaptı. Salona gelen Kılıçdaroğlu delegelerden büyük destek gören Kılıçdaroğlu'nu Özgür Özel'in taraftarları da alkışladı.

Diğer Genel Başkan adayı Özgür Özel ile tokalaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saygı duruşundan sonra Kurultay resmen başlamış oldu.

Kılıçdaroğlu daha sonra Kurultay'ın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle: 

"Bizi dinleyen bütün yurttaşlarıma CHP'nin 38. Kurultayı'ndan kucak dolusu sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz. Bu yıl CHP'nin 100. yılı, 100. yaşımızı kutladık. 2. yüzyılın başlangıcındayız. 100 yıllık bir tarih her siyasal partiye nasip olan bir tarih değildir. Kapatıldık, arşivlerimize el konuldu, yılmadık direndik ve 100. yılımızı şimdi kutluyoruz."

"Sizi utandıracak hiçbir şey yapmadım. Her şeyi Türkiye için yaptım."

"Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisiyiz. Biz ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzendir diyenlerin partisiyiz. Biz hiçbir çocuğumuzun yatağa aç girmemesi için çalışan bir partiyiz."

"Partinin yükünü taşıyan örgütlerdir. Örgütler 100 yıllık birikimimizin temel taşlarıdır.
Hiç kimse örgütün otoritesini, gücünü dayanışma ruhunu sarsamaz. 
Ben dahil; hiç kimse kendisini partinin üstünde asla ve asla göremez."

"Tarihin bize yüklediği sorumluluk dedim. 6 lider oturduk; ilk toplantı. Bu tabloyu kısmen anlattım. Kendilerine şunu söyledim; ülkede demokrasi yok. Bize tarihin yüklediği bir sorumluluk var. Gereğini yapmak zorundayız. Uzun uzun anlattım.

Ve 6 parti bir araya geldik. Ülkeyi nasıl yöneteceğimiz için oturduk çalıştık. Ortak mutabakat metni hazırladık. Arkasından gerçek bir demokrasiyi getirmek ve güçlendirilmiş parlamenter sistem için bir çaba daha harcadık. 

Narin'in Adli Tıp Raporu: Katil Arkadan Sarılarak Boğmuş Narin'in Adli Tıp Raporu: Katil Arkadan Sarılarak Boğmuş

İş Cumhurbaşkanlığı adaylığının seçilmesine gelince masadan kalkmalar, yeniden dönmeler geldi. Ayrıntılara girmek istemiyorum, ancak şunu söyleyeyim sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım."

"Çalıştık, yıkılmadık, asla ve asla boyun eğmedik. Çünkü şuna inanıyorduk. Yolu doğru olanın yükü ağır olur. Hançerlerle beraber yükümüz ağırdı. Beni asıl üzen sırtımdaki hançerlerdi."canli-chpde-38inci-olagan-kurultay-heyecani-basladi-bir-aday-yaristan-cekildi-0vxw

Kaynak: Haber Merkezi