İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde aralarında çocukların da olduğu 12 kişinin öldüğü ve İsrail'in Hizbullah'ı sorumlu tuttuğu roket saldırısının ardından İsrail'in Lübnan'ın güneyine insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlediği açıklandı. 

Reuters'ın aktardığına göre, Lübnan Sivil Savunma kurumu, İsrail'e ait bir İHA'nın Şakra kasabası dışında saldırı düzenlediğini, saldırıda iki kişinin yaşamını yitirdiğini, aralarında bir çocuğun da olduğu üç kişinin yaralandığını duyurdu. Kurum, ölenlerin kimliği ile ilgili detaylı bilgi vermezken, bu, 27 Temmuz akşamı yaşanan roket saldırısının ardından İsrail'in Lübnan topraklarına yönelik ilk ölümlü saldırısı oldu. 

İSRAİL BASINI: SAVAŞ UÇAKLARI, HİZBULLAH MEVZİLERİNİ VURUYOR

Lübnan'ın bu açıklamasının öncesinde, İsrail basınına yansıyan bazı haberlerde, İsrail hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarının, Lübnan'ın güneyinde sınıra yakın Hizbullah'ın kontrolündeki noktalara saldırılar düzenlediği belirtilmişti. AA'nın İsrail resmi televizyonu KAN'da yayınlanan haberden aktardığına göre, İsrail savaş uçakları Lübnan'ın güneyinde Hizbullah mevzilerini vurmuştu. Haberde, hava saldırısına ilişkin ayrıntılı bilgi verilmezken, konuya ilişkin İsrail ya da Lübnan'da bir açıklama gelmemişti.

Ne olmuştu?

İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesindeki futbol sahasına roket isabet etmesi sonucu aralarında çocukların da yer aldığı 12 kişinin hayatını kaybettiği, 17'si ağır 35 kişinin yaralandığı duyurulmuştu. İsrail ordusu, 'ellerindeki istihbarat ve yaptıkları değerlendirme sonucunda' roketin Lübnan'ın güneyindeki Şeba'nın kuzeyinden ateşlendiğini belirterek, Hizbullah'ın sorumlu olduğunu açıklamıştı.

Instagram'dan 'Genç Hesabı' Uygulaması: Reşit Olmayan Kullanıcılara Yeni Kısıtlamalar Instagram'dan 'Genç Hesabı' Uygulaması: Reşit Olmayan Kullanıcılara Yeni Kısıtlamalar

Hizbullah ise Mecdel Şems'teki saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği iddialarını yalanlayarak, 'olayla ilgili herhangi bir bağlantılarının olmadığını' bildirmişti.

Başbakan Netanyahu da saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyecek. Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek" demişti.

27 Temmuz akşamı, nüfusunun çoğunu Dürzilerin oluşturduğu Mecdel Şems beldesinde bir futbol sahasına isabet eden roket saldırısının ardından, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant, kabine tarafından Hizbullah'a verilecek karşılığın ne zaman ve nasıl olacağını belirlemek üzere görevlendirilmişti.

Kaynak: Haber Merkezi