Özel Haber

Mersin’de Fikrî ve Sınai Mülkiyet Hakları Eğitimi

Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz’ın katılımıyla, “Fikrî ve Sınai Mülkiyet Hakları Eğitim Kursu” Mersin Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde gerçekleştirildi.

Abone Ol

Derya Özgür

Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarındaki öğretmenlere yönelik düzenlenen bu kurs, 81 ilden farklı branşlardaki öğretmenlerin katılımıyla yapıldı.

Kursun amacı, okullarda yürütülen projeler sonucu ortaya çıkan yenilik ve fikirlerin sınai mülkiyet hakları kapsamında korunmasını sağlamak, öğretmen ve öğrencilerin bu alandaki farkındalığını artırmaktı.

Eğitimin açılışında konuşan ARGE ve Projeler Daire Başkanı Uğur Tecir, fikrî ve sınai mülkiyet haklarının önemine değindi. Patent, faydalı model, tasarım ve tescil çalışmalarının imam hatip okullarında yaygınlaştığını belirten Tecir, bu çalışmalarda elde edilen başarıların ulusal ve uluslararası yarışmalarda da kendini gösterdiğini ifade etti. Ayrıca, Tecir imam hatip liselerinin inovatif yaklaşımlar ve ARGE projeleri ile öğrencilerin gelişimine önemli katkı sağladığını vurguladı.

21-25 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenen kursta, Türk Patent ve Marka Kurumu uzmanları tarafından patent, faydalı model, marka ve tasarım başvuruları hakkında teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.