Temizlik konusunda epey yetersiz olduğunu söyleyen vatandaşlar Başkan Tarhan'a sitem etti. Bazı vatandaşlar ise kültür ve sanat konusunda belediyeyi başarılı bulduklarını ifade etti.


HABER: Rabia ARSLAN /Meryem KARADAĞ

Mersin'in Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın, önümüzdeki dönemde de bu görevinin devamlılığını sağlayıp sağlayamayacağı merak konusu olurken gazetemiz muhabirleri seçmen nabzını ölçmek için Mezitli sokaklarında vatandaşlarla konuştu. Vatandaşlar, Tarhan'dan memnun olduğunu ama çevre konusunda büyük eksikliklerin olduğunu söyledi. Mezitli'nin Kuyuluk Mahallesi'nde ikamet eden Kazım Dere, memnun olduğunu ama çevre temizliği konusunda büyük bir eksilik gördüğünü belirtti. Kültür ve sanat konusunda sınıftan geçen Mezitli Belediyesi, günümüzün en önemli konusu olan çevre konusunda ise sınıfta kaldı.


'MEZİTLİ BELEDİYESİ DOĞRU DÜZGÜN TEMİZLİK YAPTIRAMIYOR'

Belediyenin en büyük sorununun temizlik olduğunu söyleyen Levent Kara, 'Mezitli Belediyesi'nden son bir-bir buçuk yıldır hiç memnun değilim. Maalesef çalışanlarıyla ilgili bir problem var sanırım. Mezitli Belediyesi doğru düzgün temizlik yaptıramıyor. Her taraf leş gibi, sokak araları, caddeler, sahil kenarı hep kirli. Tabi tek suçu belediyeye atmıyorum halkımızda da kabahat var. Sosyal bakımdan bir sıkıntısı yok. Gayet iyi. Dediğim gibi tek sorun çevre temizliği' şeklinde konuştu.

'BAZI AĞAÇLAR SUSUZLUKTAN KURUMUŞ BAZILARI İSE KURUMAK ÜZERE'

Ağaçların susuz bırakılmasından şikayetçi olan Sami Öz, 'Belediyeden hiç memnun değilim. 30 yıldır Mezitli'de yaşıyorum tek bir yararını görmedim. Özellikle çevre anlamında. Gerçekten çok pis etraf, bunun dışında en çok takıldığım ve beni kızdıran bir noktada ağaçların sulanmaması. Ağaç sulamamak ne demek ya senin nefesini tazeleyen şeye sen kıymet vermezsen diğer işlerin neye yarar ki? Bu konu gerçekten önemli, bazı ağaçlar susuzluktan kurumuş bazıları ise kurumak üzere' dedi.

'MEZİTLİ AVRUPANIN SOKAKLARI GİBİ'

Mezitli'nin pırıl pırıl olduğunu söyleyen pazarcı Yusuf, 'Mezitli Belediyesi'nden çok memnunuz, halka iyi hizmet veriyor. Bizler onu seviyoruz, o da bizi seviyor. Sağ olsun Perşembe semt pazarının üzeri önceden açıktı yaz kış sıkıntı çekiyorduk. Şimdi öyle değil, yazın gölge kışın ise yağmurdan yaştan koruyor. Tek bir sorun var pazar günü açılan pazar yerinin de üstü kapansa çok memnun oluruz. Yani genel itibari ile beğeniyorum. Nasıl beğenmeyim ki Mezitli'nin her bir sokağı sanırsın Avrupa sokağı öyle güzel' ifadelerini kullandı.

'BİZ ONDAN RAZIYIZ ALLAH'TA RAZI OLSUN'

Mezitli Belediyesi'nden memnun olduğunu ancak sahil temizliği konusunda uyarıda bulunan Tekin Akgün, 'Halkla da ilgileniyor yollarla da ilgileniyor. Her şeye yetişiyor başkanımız. Biz ondan razıyız Allah'ta razı olsun. Benim eksik gördüğüm, sahil temizliği bunu yapanlarda ne yazık ki ülkemizde ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşlar bu konunun ele alınması çok önemli. Belediyeden ricam, küçük çöp kutuların yaygınlaştırır ise güzel olur' diye konuştu.


'HEM MEMNUNUM HEM DEĞİLİM'

Adanalıların Ömrü Kısaldı Adanalıların Ömrü Kısaldı

Mezitli Belediyesi'ni hem iyi hem kötü anlamda eleştiren Mahmut Kolsuz, 'Mevcut belediyeden hem memnunum hem değilim çünkü eksiklileri de var. Yaptığı güzel işlerde haklarını yememek lazım. Mesela Mezitli etkinlik anlamında çok iyi bir ilçedir. Ama ne yazık ki çevre ve temizlik konusunda aynı şeyi söylemeyeceğim' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi