Devrim KARTAL

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Mersin'e gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında bir dizi önemli görüşmelerde bulundu ve eğitim alanındaki gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Tekin, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan'ı ziyaret ederek, bölgedeki eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve geleceğe daha nitelikli, donanımlı bireyler yetiştirmek adına fikir alışverişinde bulundu.

GEHzaYoWEAAEU-4

Bakan Tekin'in ziyareti sırasında, Mersin AK Parti İl Başkanı Adem Aldemir, Mersin MHP İl Başkan Vekili Kamil Durmuşoğlu, Mersin Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan ve il-ilçe millî eğitim müdürleriyle bir araya geldi. Yapılan toplantıda, Mersin'in eğitim ihtiyaçları ve talepleri ele alındı.

Mersin İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı

GEH-WuNXUAA_EAz

Mersin İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Bakan Tekin, Mersin'de öğrenci ve öğretmen sayısının, derslik kapasitesinin arttığını ve eğitimdeki gelişmelerin devam edeceğini vurguladı. Mersinli çocukların daha iyi bir eğitim alması için çalışmaların süreceğini belirtti.

Bakan Tekin, "Mersin’imizde öğrenci sayımız 2000’li yıllarda 331.736 iken, bugün 461.447’ye ulaşmıştır. 2000’li yıllarda 14.150 olan öğretmen sayımız 2 katından fazla artarak 28.838’e ulaşmış durumdadır. Derslik sayımızı 745’ten 1.619’a çıkararak 2 kattan fazla bir artış sağladık. Ayrıca 2002’den bugüne derslik başına düşen öğrenci sayısını ilköğretimde 35’ten 27’ye; ortaöğretimde 31’den 21’e düşürdük. Mersin'imizin eğitimini daha da güçlendirmeye kararlıyız." dedi.

Bakan Tekin, Toroslar Abdulkadir Gürüz Ortaokulu'nun açılışına katıldı

GEIn4KjXcAAYovk

Mersin'in Toroslar ilçesinde yeni inşa edilen Lisesinin yapımı için protokol imzaladı. Abdulkadir Gürüz Ortaokulu Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla eğitime açıldı.

Bakan Tekin, okulun açılış töreninde yaptığı konuşmada eğitimin önemine vurgu yaparak, eğitimde toplumsal mutabakat ve güçlü iş birliklerinin gerekliliğine dikkat çekti.

Bakan Tekin, "Hepimiz eğitimin bir parçasıyız. Eğitimin her kademesinde istenilen düzeyde iyileşmenin yakalanabilmesi için eğitimde toplumsal bir mutabakatı ve güçlü iş birliklerini önemsiyoruz. Cumhuriyetimizin bir asrı tamamladığı bu günlerde eğitimde son 20 yılda yaptığımız devasa yatırımlarla maarifte önemli mesafeler aldık. Okullarımızın fiziki alt yapıları yenilendi, güçlendirildi, sınıf mevcutları azaltıldı, derslik sayıları arttırıldı, öğretmen sayımız yaklaşık iki kat arttı. Millî Eğitim Bakanlığı, büyüklüğü ve sorumlu olduğu genişlik bağlamında sadece kamu yatırımlarıyla değil, hepimizin gayretleriyle büyüyerek gelişen bir yapıdadır. Bu idrakle maarif davamız; bir millet, bir memleket davasıdır." dedi.

AK Parti Mersin İl Başkanlığını ve MHP Mersin İl Başkanlığını Ziyaret Etti

Alt Geçit Yapın Öğrenciler Ölmesin Alt Geçit Yapın Öğrenciler Ölmesin

Adsız tasarım edrnhfgj

Ziyaretin son bölümünde, AK Parti Mersin İl Başkanlığı ve MHP Mersin İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Tekin, teşkilatların çalışmalarını değerlendirdi ve 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarına dair görüş alışverişinde bulundu.

Sivil Toplum Buluşmasına Katıldı

GEJSKvmXMAEbUmU

Bakan Tekin, Mersin'de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelerek, "Çocuklarımıza gerekli temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıkları kazandırmak; ilgi, istidat ve kabiliyetlerine göre yetiştirerek hayata hazırlamak Bakanlığımızın en temel görevleri arasındadır. Hepimizin ortak paydası olan yavrularımızın eğitimle daha müreffeh bir geleceğe ulaşmasını, toplumun her kesimini kucaklayan bir yönetim anlayışıyla sürdürüyoruz." dedi. Çocukların eğitimle daha müreffeh bir geleceğe ulaşmasının önemine dikkat çeken Tekin, ve toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

Editör: Devrim Kartal