Banka Müdürü Seçil Erzan'ın saadet zincirinin uzandığı Tekirdağ'ın Yanıkağıl Köyü'nün Muhtarı Yücel Başaran'ın önce kabul edip ardından yalanlamaya çalıştığı 'fon mağduru köylülerle' ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Köylülerin tarlasını, traktörünü satıp kredi çekerek fona para kaptırdıkları iddia edilmişti. Seçil Erzan'ın çantacısı Nazlı Can da bu köyde yaşıyordu. Soruşturmanın başladığı gün banka müdürü Erzan'a atılan mesajlardan biri dikkat çekti.

TORUNUMA SEVİNEMEDİM

Köyde çiftçilik yapan Selim Geyin, 7 Nisan'da Seçil Erzan'a, "Seçil'm, arkadaş bugün muhakkak para istiyor. Cevap bekliyor Dilenci oldum. Yazık değil mi bana. Torunum olduğuna sevinemedim", 10 Nisan'da da "Yarın şubeye geleceğim. Görüşmemiz lazım" içerikli mesaj attı.

AKŞAM, mesajların ortaya çıkmasının ardından Geyin'e ulaştı. Mesajlarını kabul eden Geyin, para alışverişini ise yalanladı, "Mesajda söz edilen emanetler verildi, alındı. Ancak bu para değil" dedi, emanetin ne olduğunu söylemedi. Geyin, sorularımızı şöyle cevapladı:

EMANETLER VERİLDİ

Abdurrahman Ay’ın Çetesine Operasyon: 6 Kişi Tutuklandı Abdurrahman Ay’ın Çetesine Operasyon: 6 Kişi Tutuklandı

AKŞAM: Soruşturma başladığı gün Seçil Erzan'a mesaj atmışsınız. Gizli fona para kaptırdınız mı?

SELİM GEYİN: Seçil Erzan benim eşimin kuzeni, çocukluğundan beri tanıyorum. Her zaman sevdiğim biridir. Seçil'e hiç para vermedim. Öyle bir durum olsa şikayetçi olurdum. Mesajda bahsettiğim emanetlar verildi, alındı. Onlar da sıkıntı yok.

AKŞAM: Mesajlarınızda paradan söz ediyorsunuz.

SELİM GEYİN: Hanımefendi bazı yazışmalar farklı olabilir. Sizin hiç özel hayatınız olmuyor mu? Ben mağdur değilim. O benden ben ondan şikayetçi değilim.

BU KADAR İRDELEMEYİN

AKŞAM: Emanet dediğiniz ne?

SELİM GEYİN: Farklı şeyler, emanetin illa para olması mı gerekiyor? Bu kadar irdelemeyin. O kız içerden çıkınca yine görüşeceğim. Siz televizyonda çıkan büyükleri arayın. Köyde kimse bu işten rahatsız değil. Köyde şu an para kaptıran yok. Yazışmalar suçsa tebligat gelir ifade alınır. Bir tek Nazlı Can vardı onun yanında.

AKŞAM, Seçil Erzan'ın çantacısı Nazlı Can'ın da yaşadığı Yanıkağıl Köyü'ne gitmiş, 'fona para kaptıran vatandaşlar' iddiasını araştırmıştı.