New York merkezli araştırma kuruluşu “EcoHealth Alliance”ın başkanı Dr. Daszak, Dünya Sağlık Örgütü’nün konferansında şunları söyledi:

Yarasalarda yeni keşfettiğimiz bu virüs, insanlara bulaşma konusunda koronavirüs kadar güçlü bir potansiyele sahip. Biz, dünyanın gelecekteki pandemilere hazırlanması için araştırma yapıyoruz.” EcoHealth, Vuhan'da bazılarının salgını başlattığı korkusunu taşıyan tartışmalı deneylerle ilişkilendirildi.

Yüksek Beklenti Evliliği ‘Sessizleştiriyor’ Yüksek Beklenti Evliliği ‘Sessizleştiriyor’

57-7dc9
Henüz adı verilmeyen yeni virüsün, yerel çiftçilerin tarlalarını gübrelemek için yarasa dışkısı sağladığı bir Tayland mağarasında bulunduğunu söyledi. Ayrıca, yeni keşfedilen virüsün Kovid-19'un yakın akrabası olduğunu ve insanları enfekte etme potansiyelinin koronavirüsle "neredeyse" aynı olduğu aktarıldı.

yarasa-uwpe

Daszak, "Bunun potansiyel bir zoonotik patojen olduğunu düşünüyoruz. Burada yarasalarda bir virüs var, şu anda yarasa dışkısına yüksek oranda maruz kalan insanlar tarafından kullanılan bir mağaradayız" dedi.Bulgular, DSÖ'nün küresel olarak koronavirüs vakalarında bir artış bildirdiği ve hastaneye yatışların 50 ülkede yüzde 42 arttığını bildirmesinin ardından geldi.  Büyük ölçüde bulaşıcılığı yüksek JN.1 varyantından kaynaklanan vakalardaki yeni artış, ABD'nin birçok eyaletinde maske zorunluluğunu da beraberinde getirdi.

Kaynak: İmece Gazetesi