İddialar üzerine aradığımız ve mesaj bıraktığımız Başkan Tahiroğlu dönüş yapmazken iddiaları teyit etmek adına CHP Genel Merkez'den ilgili makamlara da ulaştık. Partililer, Genel Merkezden Mersin'e müfettiş göndermesini ve konuyu bir an önce aydınlatmasını bekliyor.

Seren SABUNCU

KONU GENEL MERKEZDE

Türkşeker duyurdu: 1350 kişi işe alınacak Türkşeker duyurdu: 1350 kişi işe alınacak


Cumhuriyet Halk Partisi Yenişehir delege seçimlerinin olaylı geçmesinin ardından sular durulmadı. Yenişehir'de beyaz listeden seçilmiş delegelerin silinip yerine mavi liste delegelerinin getirilmesi iddiaları Mersin gündemine bomba gibi düştü. İddialar üzerine CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayyar Tahiroğlu'na iddiaları teyit etmek için aramamıza ve mesaj atmamıza rağmen yanıt alamadık.
Daha sonra Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın'a, Parti Örgütü ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç'un makamına ulaşmamıza ve soruları iletmemize rağmen 'genel merkez toplantısında' olduğu gerekçesi ile dönüş alamadık.

21 DELEGE SİLİNMİŞ!


Mersin'de kongre sürecine geçilmesiyle beraber ortalık kızışmış ve çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Delege seçimlerinin yankısı hala devam ederken seçimler bitmesine rağmen ortaya atılan iddialar bitmedi. 'Delege Oyunları'nın ortaya çıkması parti tabanın sert tepkilere neden oldu. Partililer sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak, duruma tepki gösterdi. Yeni iddialara göre; Yenişehir'in bazı mahallelerinde beyaz listeden seçilmiş 21 delegenin yerine, mavi listedeki delegelerin getirildiği yönünde. Yapılanların partiye zarar verdiğini söyleyen partililer, bu olayın araştırılmasını hatta yapanların cezalandırılmasını talep ederek olayın denetlenmesi içi müfettiş talep etti.


ÇAKAR, 'SEÇİLMİŞ DELEGELERİ YEDİRTMEYİZ'


Beyaz Liste'nin adayı olan CHP Yenişehir İlçe Başkan Adayı Çağatay Çakar geçtiğimiz hafta adaylığını açıkladığı basın toplantısında 'Seçilmiş delegeleri yedirtmeyiz' ifadelerini kullanmıştı. Çakar, 'Üyelerin hür iradesiyle seçilen delegelerin, haklarını yedirmeyiz' diyerek bugün saat 11'de basın açıklaması düzenleyecek.

Editör: Haber Merkezi