Özel Haber

Anamur Belediye Başkanı Deniz, 4. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu’na Katıldı

Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Mersin Üniversitesi ile Eğitim, Kültür ve Birlik Derneği iş birliğiyle düzenlenen “4. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu”na katıldı. Sempozyum, Anamur Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Abone Ol

Programın açılışında konuşan Başkan Deniz, “Değerli protokol, kıymetli misafirler, bu önemli sempozyuma hoş geldiniz. Mersin Üniversitesi ile Eğitim Kültür, Birlik Derneği’nin iş birliğiyle düzenlenen bu uluslararası nitelikteki etkinlikten duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Sempozyum dolayısıyla ilçemize yurt içinden ve yurt dışından gelen kıymetli bilim insanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitimin toplum üzerindeki etkisine de vurgu yapan Deniz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitimle ilgili sözlerini hatırlatarak, “Eğitim, bir milleti ya hür, bağımsız ve yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder. Bu nedenle eğitim-öğretim işlerine gereken önemin hassasiyetle verilmesi gerekiyor. Anamur’da da eğitim faaliyetlerine destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.