Antalyaspor efsanesi Yarkın Böke hayatını kaybetti Antalyaspor efsanesi Yarkın Böke hayatını kaybetti

HABER: Rabia ARSLAN /Meryem KARADAĞ
CHP 100. Yılı Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda Saat 10:30'da gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Sunumun ardından konuşmalarını yapmak üzere CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer ve Mersin İl Sekreteri Tolga Gökçeli kürsüye davet edildi.
'CUMHURİYET HALK PARTİSİ TÜRK SİYASİ HAYATINDA HEP VAR OLMUŞTUR'
Cumhuriyet Halk Partisi'nin devamlılığına değinen Vekil Talat Dinçer, 'Cumhuriyet halk partisinin 100. Yılını kutluyor olmak bizler için bir gurur kaynağıdır. Kurtuluş savaşından sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün temelini atmış olduğu bir siyasi harekatının başlangıcının o günlerden bu günlere gelmesi ne büyük mutluluk. Cumhuriyet Halk Partisi Türk siyasi hayatında hep var olmuştur. Bazı zamanlarda kesintiye uğramış olsa da sonuçta hak yerini bulmuştur. Atatürk'ün bize emanet ettiği partimiz siyasi hayatın hep içerisinde oldu ve olmaya devam edecek. Türkiye'nin her yerinde cumhuriyet halk partisinin yüzüncü yılı kutlanıyor. Dünyada kurulduğu günden beri bu kadar uzun soluklu olan bir siyasi parti ben görmedim. Cumhuriyet Halk Partisini sizlerle beraber hak ettiği yere taşıyacağız. Partimizin 100. Yılı kutlu olsun. Daha nice yüzyıllara' dedi.
'DÜNÜN ZORLUKLARI İLE BÜYÜYEN PARTİMİZİN, YARININ İDEALLERİYLE DAHA DA BÜYÜYECEĞİNE OLAN İNANCIMIZ TAM'
Mersin İl Sekreteri Tolga Gökçeli Cumhuriyet Halk Partisinin 100. Yılını şu sözlerle kutladı.
'Bugün cumhuriyetimizi kuran, cumhuriyetimiz kadar köklü önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emaneti olan Cumhuriyet Halk Partisinin 100. Yılını kutlamaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Bir milletin esaretten kurtuluşuna ve bir ülkenin baştan aşağı kuruluşuna öncülük etmiş bir partinin parçası olmak beni onurlandırıyor. Dünün zorlukları ile büyüyen partimizin, yarının idealleri ile daha da büyüyeceğine olan inancımız tamdır. Cumhuriyet Halk Partisi, saray, cemaat, zümre zihniyetinin ve kendini halktan üstün gören anlayışının karşısında 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' dediği için cumhuriyetçidir. Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alanların ve topraklarımızı rant alanı olarak görenlerin karşısında milliyetçidir. Önce halk dediği, toplumu kutuplaştırmadığı, yasalar karşısın da herkesi eşit gördüğü için halkçıdır. Devletin fabrikalarını, hastanelerini, okulların köprülerini yalancıya ve yağcıya peşkeş çekenlere karşı sosyal devlet, sosyal adalet ve milli kalkınma dediği için devletçidir. Halkın dini ve kutsal duygularını sömürerek siyaset alet edenlere karşı devletin dini inançlardan bağımsızlığını ve tarafsızlığını savunduğu için laiktir. Çağdaş dünyanın gerekliliklerini hiçe sayarak cehaletin karanlığını dayatanlara karşı bilim ve yenilik dediği için devrimcidir. Bizim hep birlikte bu büyük mirası ve değerleri yaşatarak Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacağımıza dair olan inancımız tamdır. Atamızın çıktığı bu yolda ülkemizin ikinci yüzyılında gerçek bir demokrasiye kavuşmak, tıpkı geçmişte olduğu gibi ülkemizi muasır medeniyetler tarafından örnek alınan ve yurttaşların her bakımdan guru duydukları bir ülkede yaşatmak için çalışmalara devam edeceğiz. Geçmişin mirasıyla yeni yüzyıla ilerleyen partimiz ülkemizin geleceğine ışık tutmaya devam edecektir. Yüzüncü yılımız hepimiz için kutlu olsun' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi