Tuğçe Dokumacı

400 Bin Kadından Şiddet İhbarı!

Kış, 400 bin 419 kadının yardım çağrısında bulunduğunu ifade ederek, “Her saat 45 kadın şiddet ihbarında bulunuyor. Bu rakamlar, vahim tablonun sadece görünen kısmı” dedi. CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, kadına yönelik şiddet toplumda her geçen gün derinleşen ve acil müdahale edilmesi gereken bir sorun haline geldiğini söyledi.  İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini sert bir dille eleştiren Gül Kış, “Bu gün binlerce kadın şiddet, taciz ve tehdit altında yaşamaya devam ediyor.  Emniyet Genel Müdürlüğü yıl sonu raporuna göre, KADES uygulaması üzerinden 400 bin 419 kadın ihbarda bulunmuştur. Bu sözleşmenin kaldırılmaması gerektiğini defalarca dile getirdik. Ancak iktidarın bu yanlışının bedelini binlerce kadın hayatıyla ödedi” ifadelerini kullandı. 6284 sayılı Kanun’un tartışmaya açılmasının, iktidarın kadınlara yönelik bakış açısını net bir şekilde ortaya koyduğunu belirtti.

Konuşmasında, son bir yıl içinde korunma talebiyle yetkili mercilere başvuran 39 kadının hayatını kaybettiğini vurgulayan Kış, “Bu acı tablo, kadınlarımızı koruyacak güçlü yasal düzenlemelere ve etkin uygulamalara ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu bir kez daha ortaya koyuyor” dedi.

Kış, çözümün net olduğunu belirterek, İstanbul Sözleşmesi’nin geri getirilmesi ve 6284 sayılı Kanun’un kararlılıkla uygulanması gerektiğini vurguladı. “Kadınların yaşam hakkı tartışma konusu olamaz. Şiddete karşı sessiz kalmayacağız!” diyerek, kadınların korunması için etkin adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi.

Mersinli Okçu Mustafa Özdemir'den Türkiye İkinciliği Başarısı Mersinli Okçu Mustafa Özdemir'den Türkiye İkinciliği Başarısı

Bu bağlamda, Kış, hükümetin kadına yönelik şiddetle mücadelede daha kararlı ve etkin adımlar atmasını talep etti. Kadınların güvenliğinin sağlanması ve yaşam haklarının korunması, toplumun her kesimi için vazgeçilmez bir sorumluluk olarak vurgulandı.

Gülcan Kış, kadına yönelik şiddetle mücadelede herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade ederek, “Kadınlarımızın hayatı ve geleceği için, yasaların etkin bir şekilde uygulanması şarttır” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Tuğçe Dokumacı