Özel Haber

ESKİYE RAĞBET

Mersin’de kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar, yeni bir ayakkabı almak yerine eski ayakkabılarını tamir ettirmeyi tercih ediyor. Artan fiyatlar nedeniyle, en az bin lira verip yeni bir ayakkabı almak yerine 150 lira vererek eski ayakkabaların onarıldığı gözlemleniyor.

Abone Ol

60 yıllık ayakkabı tamircisi Ahmet Kaş son dönemlerde tamir ve bakım işlerinin ciddi anlamda arttığını belirtti. Vatandaşların, özellikle kış mevsimi öncesinde eski ayakkabılarını tamir ettirmeye yöneldiğini ifade eden Kaş, “Hayat pahalılığı nedeniyle tamir ettirmek daha cazip hale geldi. Önceden de iş yapıyorduk ama şimdi talep çok daha fazla,” dedi.

Kaş, ayakkabı tamirinin en fazla 150 TL’ye mal olduğunu aktararak, “Kışlık bakımda, ayakkabının yırtığına, söküğüne, iç astarına bakıyoruz. Söküğüne ve yırtığına göre fiyatlar 100 TL'den başlıyor. Pençe değişimi 100 TL, ökçe değişimi ise 50 TL,” diye ekledi.

“SANAT ALTIN BİLEZİK”

Mesleğinin önemine değinen Kaş, “35  yıl önce başladım, 35 senedir Mersindeyim  Bu sanat gerçekten bulunmaz bir şey. ‘Sanat altın bilezik’ derler ya, hakikaten öyle. İşini severek yaptığın sürece asla boş kalmazsın. Helal para kazanıyorsun,” ifadelerini kullandı.

Kış hazırlıklarına yönelik konuşan vatandaşlardan Esila Can, “Ayakkabı fiyatları çok pahalandı, bu yüzden eski ayakkabılarımızın yırtıklarını yaptırıyoruz. Böylelikle bir sene daha giyme şansımız oluyor ve israfı önlemiş oluyoruz,” dedi.