Mersin Büyükşehir Belediyesi(MBB), bakanlığın yayınladığı 'Tasarruf Genelgesi'ni tanımadan festivallerine devam ediyor. Suya zam yapmak için mahkeme yoluna kadar bile giden Seçer, elini vatandaşın cebine atmakta bir an bile tereddüt etmezken Mersin'de festivaller havada uçuyor.

Melih Metin KEYKUBAT

Bu yıl 2.si düzenlenen Mersin Gençlik Festivali için günler önce hazırlıklar yapıldı ve festivalin ilk etkinliği dün gerçekleşti. Mersin Büyükşehir Başkanı Vahap Seçer'e 'tasarruf genelgesi' hatırlatması yapan vatandaşlar, 'Her hafta sonu Mersin'de MBB destekli, MBB sponsorluğunda ya da bizzat MBB'nin düzenlediği festivaller, etkinlikler var' eleştirisi yapıldı. Seçer'in her fırsatta belediyenin yeterli bütçesi olmadığını bu nedenle de çok sık mecliste 'borçlanma' talebinde bulunması da gündem oldu.

Bakanlık'tan 'Teğmenler' Açıklaması Bakanlık'tan 'Teğmenler' Açıklaması

Başkan Seçer neredeyse her mecliste belediye bütçesinin yetersizliğinden dem vuruyor ve her fırsatta da meclisten borçlanma talep ediyor. Bu bütçe yetersizliğiyle bu kadar festivali nasıl yaptığı da merak konusu oldu. Ayrıca geçtiğimiz haftalarda yapılan ve kimsenin ilgi göstermediği Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne 500.000 bin TL destekte bulunmuştu.

Suya zam yapmak için mahkeme yoluna kadar bile giden Seçer, elini vatandaşın cebine atmakta bir an bile tereddüt etmezken Mersin'de festivaller havada uçuyor. Üniversite kazanan öğrencilere 500 TL daha artış yapılmasını külfet olarak gören Mersin Büyükşehir Belediyesi, 'her şey gençler için' sloganı atarak söylem ve eylemlerindeki çelişkiyi ortaya koyuyor.

Editör: Haber Merkezi