Özel Haber

KALDIRIMLAR İŞGAL ALTINDA YAYALAR GÜVENDE DEĞİL

Mersin’de, artan nüfus ve araç sayısı, kaldırımlarda yaşanan işgallerle birlikte ciddi bir sorun haline geldi. Özellikle Mersin’in bazı sokak ve caddelerde, motosikletler kaldırım üzerinde park ederek yaya trafiğini engelliyor. Bu durum, vatandaşların kaldırımda rahatça yürüyememesi nedeniyle rahatsızlık vermeye devam ediyor.

Abone Ol

Kaldırımlara park edilen motosikletler, özellikle bebek arabası, tekerlekli sandalye ve yaşlı vatandaşlar için büyük zorluklar yaratıyor. Vatandaşlar, denetimlerin yetersiz olduğunu belirterek, daha etkili önlemlerin a
lınması gerektiğini vurguluyor. “Mersin’de kaldırım işgalleri ciddi şekilde can sıkmaya devam ediyor. Motosikletler, moto kuryeler ve elektrikli bisikletler yayalara tehdit oluşturuyor,” diyen bir vatandaş, yetkililerin bu konuda acil önlemler almasını talep etti.

Motosiklet sürücüleri ve elektrikli bisikletlerin, kaldırımda yürüyen yayaların üzerine doğru sürmesi, can güvenliğini tehlikeye atıyor. “Kaldırımda yayaların geçeceği yer kalmadı. Gördüğünüz gibi, esnaf sarayı yanındaki  Özellik Pozcu GMK bulvarı üzerinde kaldırımın durumu bu. Motosiklet sürücüleri, yayaların üzerine gelerek yolda gidiyormuş gibi davranıyor,” diyen vatandaş, durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Yayalar, yetkililere seslenerek kaldırımların geri verilmesini ve can güvenliğinin sağlanmasını talep ediyor. “Bu, yetkililerin görevi. Kaldırımlarda yürüyebilmek için güvenli bir ortam yaratılması gerekiyor,” diyerek çağrıda bulundu.