Devrim Kartal

Gaziantep, 14-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali'ne ev sahipliği yapacak. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle Gaziantep Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleşecek bu büyük sanat festivalinde, Mersin Devlet Opera ve Balesi dört önemli eserini sahneleyecek.

Festival Programı Dolu Dolu

Festivalde Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından 4 eserin 5 temsili sanatseverlerle buluşacak. 

Festival, 14 Eylül'de "Senfonik İncesaz" konseriyle açılacak. Türk Sanat Müziği’nin en güzel eserleri, senfonik düzenlemelerle sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Ertesi gün, 15 Eylül'de çocuklar için özel olarak hazırlanan "Bremen Mızıkacıları" müzikli oyunu sahnelenecek. Bu oyun, dostluk, hayvan sevgisi ve doğa sevgisi gibi temaları işleyerek çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunacak.

Çukurova Cup Başlıyor Çukurova Cup Başlıyor

17 Eylül'de ise dünya çapında ünlü "La Traviata" operasının rejili konseri, bir anlatıcı eşliğinde izleyici karşısına çıkacak. Bu benzersiz konser formatı, operanın hikayesini ve müziklerini daha anlaşılır ve etkileyici bir şekilde sunacak.

Festivalin son günlerinde, 19 ve 20 Eylül'de "Muhteşem Gatsby" balesi sahnelenecek. 1920'lerin Amerika'sının büyüleyici atmosferini sahneye taşıyacak olan bu bale, müzikleri, dansları ve gösterişli kostümleriyle izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak.

Kaynak: Devrim Kartal