Gamze Nur Yavuz

Mersin'de yerel yöneticiler ve siyasetçiler, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı vefatının 101. yıldönümünde anma mesajları yayınladı. Bu mesajlar, Zübeyde Hanım'ın olağanüstü bir anne olduğunu ve tarihe damgasını vuran bir liderin yetişmesindeki rolünü vurguladı.

İyi Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, sosyal medya hesabından "Bir annenin tüm dünyayı değiştirebilirin en bariz örneği, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı vefatının yıl dönümünde rahmet ve saygıyla anıyorum." ifadelerini kullanarak, Zübeyde Hanım'ın önemine dikkat çekti.

a-2

CHP Toroslar Belediye Başkan Aday Adayı Sinan Koç, paylaşımında "Zübeyde Hanım'ı vefatının 101. yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyorum" diyerek Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Zübeyde Hanım'ı yad etti. 

WhatsApp Görsel 2024-01-14 saat 17.24.18_0e4efc49

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kıymetli annesi Zübeyde Hanım’ı vefatının 101. yıl dönümünde saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum." mesajını paylaşarak, Zübeyde Hanım'a olan saygısını dile getirdi.

30 Ağustos Zafer Kupası'nda Şampiyon Menteş Spor Oldu 30 Ağustos Zafer Kupası'nda Şampiyon Menteş Spor Oldu

b

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı vefatının yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. Mekanı cennet, ruhu şad olsun." notunu düşerek, Zübeyde Hanım'ın anısına olan saygısını ifade etti.

c-1

CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç, paylaştığı görsel ile "Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı vefatının 101. yılında saygı rahmet ve minnetle anıyoruz." sözlerini paylaştı, böylece Zübeyde Hanım'ın tarihteki önemine vurgu yaptı.

GDyiNZjXEAAw18K

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, "Bir anne, dünyayı değiştirebilir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün değerli annesi Zübeyde Hanım’ı vefatının 101. yıldönümünde saygı ve sevgiyle anıyorum." diyerek, Zübeyde Hanım'ın etkisini ve önemini anımsattı.

GDzDwK3WAAAwmB3

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da paylaştığı görselle Zübeyde Hanım'ı saygı ve minnetle andığını ifade etti.

GDycaWCWQAAawn4

Kaynak: Gamze Nur Yavuz