Ahmet Akın - Yeminli Mali Müşavir
MTSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU ÜYESİ

Teknoloji işleri, gelecek için dikkate alınması gereken harika kariyer yollarıdır çünkü genellikle iyi maaş veren işlerdir ve daha fazla şirket yeni yazılım sistemlerini benimsedikçe muhtemelen talep görmeye devam edeceklerdir. 

Teknoloji ilerledikçe, daha fazla işlem, iletişim, beceri ve günlük görev, çevrimiçi çözümlerin kullanımını içerecektir. Bu, daha fazla kuruluşun, yazılım sistemlerini tasarlamak, yenilikçi uygulamalar oluşturmak veya herhangi bir bilgisayar sorununu çözmek için daha fazla teknoloji profesyonelini işe alabileceği anlamına gelir; bu da teknoloji işlerinde sürekli büyümenin sinyalini verir.

İnternet sayesinde dünyadaki bilgilerin çoğuna ulaşabiliyoruz. Örneğin birçok bilimde olduğu gibi tıpta da teknolojik buluşlar ve ilerlemeler sayesinde birçok hastalığa çare bulunabiliyor. Bunun yanı sıra ulaşımda, haberleşmede, sanayide, eğitimde ve daha birçok alanda teknoloji hayatımıza kolaylıklar getiriyor.

Teknoloji, hayatımızın her alanında bize kolaylık ve konfor sunuyor. Sabahları uyandığımızda dünyayı avucumuza getiren telefonlarımızdan, seyahatlerimizde bize yol gösteren navigasyon sistemlerine kadar her yerde teknolojinin dokunuşlarını hissediyoruz. Artık iletişimden eğitime, iş dünyasından günlük yaşantımıza, finanstan hizmet işletmesine kadar her alanda teknolojinin etkisini derinden hissediyoruz. 

Bilgi teknolojilerinin uygulanmasında çeşitli görev tanımları var. Hepsi de birbirini tamamlıyor
Ağ yöneticileri, kuruluşların bilgisayar ağ sistemlerinin günlük operasyonlarını yönetir. Bu, geniş alan ağlarını, yerel alan ağlarını, ağ bölümlerini, intranet ve internet sistemlerini içerebilir. Günlük iş görevleri arasında farklı ağların güvenliğini ve istikrarını yönetmek, ağ donanım ve yazılım sistemlerini kurmak, veri yedeklemelerini tamamlamak ve gerektiğinde sistemlerde onarım ve yükseltme yapmak yer alır. 

Bilgisayar sistemleri analistleri, bir şirketin bilgisayar sistemlerinin kurumsal tercihleri ve ihtiyaçları karşıladığından emin olur. Ana sorumlulukları arasında kuruluşun mevcut bilgisayar sistemine yeni teknolojinin uygulanması, yazılım denetimlerinin ve yükseltmelerinin denetlenmesi, komut dosyası ve kodlamanın değiştirilmesi ve son kullanıcıların ihtiyaçlarına yanıt verilmesi yer alır. 

Bir web geliştiricisi, hem ön hem de arka uçta web siteleri oluşturmak için kodlama dillerini kullanır. Bir bilgi güvenliği analisti, bir kuruluşun ağ ve bilgisayar sistemlerini potansiyel siber saldırılara karşı korur. Bir veritabanı yöneticisi, bir kuruluşun veritabanının her zaman düzgün çalışmasını sağlamak için bakımını yapar. Bilgi teknolojisi (BT) yöneticileri bir kuruluşun bilgi işlem ve bilgi sistemi ihtiyaçlarını denetler, planlar ve sürdürür. Bir Java geliştiricisi, kuruluşlar için Java uygulamalarını tasarlamak, uygulamak ve güncellemek için kodlamayı kullanır. Bir mobil uygulama geliştiricisi, düzgün çalışan, kullanıcıların ihtiyaç ve tercihlerini karşılayan ve görsel olarak çekici tasarım öğeleri içeren mobil uygulamalar oluşturur. Yazılım mühendisleri, yazılım uygulamalarını geliştirmek, test etmek ve güncellemek için bilgisayar bilimi, matematik ve mühendislik tekniklerini kullanır. Bir geliştirme operasyonları mühendisi, yazılım geliştirme süreçlerinin operasyonel ve gelişimsel yönleri arasındaki iletişimi denetler. Veri mühendisleri, veri bilimcilere yönelik bilinçli çerçeveler oluşturmak için farklı yöntemler ve araçlar kullanır. 
Kaynak: indied.com 

[email protected]