Gamze Nur Yavuz

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Örgütü ve Yenişehir Belediye Başkan Adayı Gencer Baykul, Organize Sanayi Bölgesi'nde grev başlatan Erciyas Boru işçileri ile bir araya geldi. İşçiler, saatlik çalışma ücretlerine yapılan zam oranlarının yetersizliğine ve özlük haklarının göz ardı edilmesine karşı greve gitme kararı aldı.

İşçilerin yanında olduklarını belirten Gencer Baykul, işçilere verilen ücretlerin adil olmadığını ve emekçilerin hak ettikleri özlük haklarının verilmediğini dile getirdi. Baykul, "Üretilen borudan haberi olmayan, alın teri dökülmeyen bir avuç asalak yüzünden, emekçilere hak ettikleri saatlik ücretler dahi verilmiyor. Yılda 35 milyon kar açıklayan bu fabrika, emekçilerin hak ettiği özlük haklarına ayak diriyor. Emekçileri üretimden, haktan uzak tutuyorlar," dedi.

Aa

Ali Boltaç: "O Koltuktan Kurtardılar Beni" Ali Boltaç: "O Koltuktan Kurtardılar Beni"

Grevdeki işçiler, adil ücret ve özlük haklarının teslim edilmesi taleplerini yinelerken, TİP Mersin İl Örgütü ve Yenişehir Belediye Başkan Adayı Gencer Baykul'un ziyareti, işçilere moral verdi. İşçiler ve destekçileri, taleplerinin karşılanması için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.