PERAKENDECİLER ÖNCELİKLİ OLARAK MÜŞTERİLERİN SIKINTILI NOKTALARINI HAFİFLETEN TEKNOLOJİLERLE YENİLİK YAPMAYA ODAKLANMALI

Abone Ol

Perakendecilerin önümüzdeki günlerde enflasyon, sürdürülebilirlik ve rekabet baskısı nedeniyle daha belirsiz zamanlarla karşı karşıya kalacağı  göz önüne alındığında, perakende şirketlerinin teknolojiye yatırım yapması ve bunun faydalarından fırsat çıkarması ve geride kalmaması zorunlu hale geliyor.

Çoğu zaman, yeni teknolojiyi benimsemenin birincil çatışma noktası, bir kuruluşun değişime karşı direncidir. Çoğu şirket riskten kaçınır ve otomasyon ve yapay zeka gibi yeni teknolojileri benimsemek çoğu zaman bunaltıcı olabilir. 

Perakendeciler teknolojiyi benimsemeden önce personeli resmi olarak eğitmek, personelin güvenini oluşturmak ve teknolojiyi kolaylıkla kullanmak için gerekli becerileri sağlamak son derece faydalıdır. Bunu yaparak aynı zamanda teknolojinin benimsenmesine karşı her türlü iç dirençle de mücadele etmiş olurlar. 

ilk etapta yaygınlaştırma yerine pilot uygulamaları hayata geçirmek için hedefli yatırımlar yapılması gerekir. Bu tür pilot çalışmalar, kontrollü bir ortamda teknolojinin gerçek dünyadaki etkisinin değerlendirilmesine ve çalışanlardan ve müşterilerden değerli geri bildirimlerin toplanmasına yardımcı olur.

Perakendecilerin, teknolojinin her perakendeci için tek çözüm olmadığını anlamaları gerekir. Teknolojide ileri olmak adına bir sonraki ışıltılı yeni oyuncağı benimsemek tavsiye edilmiyor; bir perakendeci için iyi sonuç veren bir şey, bir başka perakendeci için anlamlı olmayabilir ve hatta sadık müşterilerin uzaklaşmasıyla sonuçlanabilir. Perakendeciler öncelikli olarak müşterilerin sıkıntılı noktalarını hafifleten teknolojilerle yenilik yapmaya odaklanmalıdır.

Önemli olan daha fazla optimizasyon veya potansiyel değişiklikler hakkında bilinçli ve veriye dayalı kararlar alabilmektir. 

Tüketicilerin esneklik, kişiselleştirme ve hızlılık istediği bir dönemde perakendecilerin kâr elde etmek ve rakiplerini gölgede bırakmak için yeni teknolojileri benimsemesi gerekiyor. Akıllı markalar zaten ön planda. Diğerleri teknolojinin sunduğu avantajı kaybetmemek için hızlı hareket etmeli. Müşteriler alışveriş yapmanın daha ilgi çekici yollarını aradıkça, perakendecilerin dijital, deneyimsel ve sürükleyici ortamları benimsemesi zorunlu hale gelecektir. 

Hızla değişen müşteri tercihleri ​​ve rekabetin artmasıyla birlikte perakendeciler, karmaşık sorunları çözmelerine ve daha hızlı kararlar almalarına yardımcı olmak için giderek daha fazla yapay zekaya yöneliyor. Büyük moda markalarından temel gıda ürünlerine ve marketlere kadar her perakendeci, özellikle çok kanallı perakendecilik, talep tahmini ve tahmine dayalı analitik alanlarında kârlılığını artırmak için algoritmalar uygulama arayışındadır.