Dünyanın her yerinde siyasi iktidarlar, iktidara geldiklerinde devlet adına sosyal amaçlı ihtiyacı olan vatandaşlarına sosyal destek verirler. 2002 yılında nüfusumuz yaklaşık 66 milyon iken, o zamanki siyasi iktidarın sosyal destek verdiği aile sayısı 1 milyondu. Beş milyon vatandaş, yani yaklaşık olarak nüfusun %9'u sosyal destek alıyordu.
2024 yılına geldiğimizde ise nüfusumuz 85 milyon civarında ve 4,5 milyon ile 5 milyon arasında aile, yani yaklaşık 24 milyon vatandaş, sosyal destek alıyor. Bu da nüfusun yaklaşık %28'ine tekabül ediyor.22 yılda, devletin ülke nüfusuna orantılı olarak sosyal destek verdiği aile sayısı 1 milyondan 4,5-5 milyona çıkmış durumda. 
Nüfus sayısı 5 milyondan 24 milyona çıkıyorsa bundan dolayı utanmalıyız. Siyasi iktidarlar devleti yönetirler ve seçimle iktidara gelirler. Görevleri, vatandaşlarını en üst yaşam kalitesine ulaştırmak, yaşatmak ve güvenliğini korumaktır.Bence sosyal destek alanların sayısının artması utanç verici bir durumken, sosyal destek alanların sayısının her geçen gün azalması bir devlet için gurur verici bir durumdur. 
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak bir ayrıcalık olmalı. Sosyal ve refah düzeyi yüksek günler gelmesi dileği ile...