Mersin Sivil Toplum Örgütleri,Yerel Yönetimleri,Bürokrasisi,Siyasileri ve Halkı ile Şehir milliyetçiliğini yakalayamamış adeta sahipsiz bir şehir,
Bu günlerde unutulup tekrar gündeme gelen İkinci bir Konteyner limanı projesi, 2006 yılında ihalesi hazır olan yap işlet işlet devret modeli ile yapılması planlanan şimdiki limanın üç misli büyüklüğünde Akdeniz'in en büyük toplanma ve aktarma konteyner limanı olacak olan liman maalesef şehrin sahipsizliğin den başka bir şehre yapılması planlanıyor. İkinci Mersin Limanının yapılması istemeyen şimdiki hazırdaki limanını İşleten firma maalesef. Siyasi iktidarı da arkasına alarak bugüne kadar başarılı oldular.
Oysaki ikinci liman Mersin ve Bölgeye daha fazla katma değer katacak,Sanayici, İhracatçı,İthalatçı ve Transit firmalarının Lojistik maliyetlerini düşürecek istihdam yaratacak.Kısaca diğer ülke limanları ile rekabeti sağlayacak.
Bana yetki verseler yaklaşık 25.000 Mersinde üyesi bulunan Ticaret ve Sanayi odası,Akdeniz İhracatçı Birliği ve Ticaret Borsası gibi Sivil toplum örgütlerini kapatırım. Bu toplum örgütleri Mersin'in bugüne kadar hangi sorununu çözdüler acaba yıllarca üyelerinden aidat topladılar bunları Yönetim kurulları ve üyelerinin yurt içi ve yurt dışı gezilerinde harcadılar, zaman zaman siyasi iktidarın ve iktidar partisinin Mersin'deki masraflarını karşıladılar. Oysa bu Sivil Toplum Örgütleri dimdik ayakta olsalar Mersin'e sahip çıksalar Mersin şehrinin sorunları kalmaz.
Saygılarımla...
Vedat KOCAMAN