Yaz aylarının gelmesiyle serinlemek ve keyifli vakit geçirmek için havuzlara ilgi artıyor. Çocuklar ve aileler arasında büyük bir ilgi oluştu. Ancak düzenli şekilde klorlandığı için temiz olduğu düşünülen havuzlardaki enfeksiyon riskini göz ardı etmemek gerekiyor.

Çocukların tercihi tatilde bile genellikle deniz yerine havuz oluyor. Ancak en temiz havuz bile denizden daha kirlidir. Deniz suyunun sağlık açısından birçok faydası vardır; denize giren bir kişi sonraki kış daha az sayıda enfeksiyona yakalanır.

soğuk suda yüzmek Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, obeziteyi engellediği gibi kalp sağlığı ve damar sağlığı açısından epeyce yararları olduğu ve yaz kış yüzenlerin soğuk algınlığı virüslerine karşı daha dayanıklı olduğu gösterilmiştir. Kısaca soğuk suda yüzmenin bir çok faydası vardır mesela depresyonu azaltır. Öte yandan insülin direncini azaltır, kolestrol düzeylerini düşürür, ruh ve beyin sağlığına da olumlu etkileri vardır.

Hastalıkların önlenebilmesi için ishal ya da başka bir enfeksiyonu olanların başkalarına bulaştırmaması için havuza girmemek gerekir, çocuklara mutlaka havuzda yüzerken havuz suyu içilmemesi gerektiği öğretilmelidir, aksi takdirde hastalıklara sebep olur.