Mutlu Bayramlar Türkiye!

Babaların da Babalar Gününü Kutluyorum. …

Toplumları sorgulamaktan, düşünmekten uzaklaştırıp yönetmek için DİN ADINA oluşturulan çıkar grupları DİNİMİZE BÜYÜK ZARAR VERİYOR.

Benden söylemesi.

Kulaktan dolma bilgilerle dindar olunmaz!

Göstermelik dindarlık hiç olmaz!

Şeklen de dindarlık olmaz!

Birilerinin gözüne girmek için asla dindarlık taslama!

Hele çıkar sağlamak için asla asla dindar görünme!

Aksi durumda sen dincisin (dini çıkar için kullanansın), yani din tüccarısın!

Ancak okuyarak, anlayarak, aklınla, vicdanınla, çıkarsız dindar insan olabilirsin; aksi durumda yukarıda belirttiğim dincilerin, din tüccarlarının kuklası olursun.

İSLAM DİNİNİN TEMEL ÖZELLİKLERİ:

·        İSLAM TEVHİT DİNİDİR: “ Sizin ilahınız bir tek İlah’tır.”

·        AKLA ÖNEM VERİR: "Kur’an’a göre, aklını doğru bir şekilde kullanmayanlar kınanır."

·        EVRENSEL DİNDİR: "Bütün insanlığa gönderilmiştir."

·        KOLAYLIKLAR DİNİDİR: "Onda aşırılık, ölçüsüzlük ve zorluğun yeri yoktur."

·        BARIŞ DİNİDİR: "Sen mümin değilsin’ demeyin. Çünkü bir kişiyi inancı nedeniyle dışlamak, Müslümanlığını sorgulamak müminler arasında barışı bozar. İnsanların inançlarını sorgulayacak olan makam insan değildir. Kim bir kişiyi, haksız yere öldürürse muhakkak ki o bütün insanları öldürmüş gibidir.”

·        SEVGİ DİNİDİR: “Siz, iman etmedikçe cennete giremezsiniz; birbirinizi sevmedikçe de gerçekten iman etmiş olamazsınız. Size yaptığınız zaman birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selamı yayınız.”

·        AŞIRILIKLARDAN UZAK BİR DİNDİR: “Ey ehl-i kitap! Dininizde haksız yere aşırılığa dalmayın"

·        DÜNYA VE AHİRET DİNİDİR: "İslam dünya ve ahiret dinidir; İslamiyet'te din ve dünya ayrımı yoktur. Allah yeryüzünde bulunan her şeyi insanlar için yaratmıştır. İnsanın yaratılan bu nimetlerden yararlanması dinimizde haram değildir. İnsan her iki dünyasının da güzel olmasını isteyebilir. Bu konuda şöyle bir dua öğretilir: Rabbimiz! Bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver.”

·        FITRAT DİNİDİR: "Peygamber efendimizden gelen bir rivayette fıtratın Allah’ı kabul etme yeteneği olduğunu anlamaktayız: Her insan fıtrat üzere (Allah’ın varlığını ve birliğini kabule eğilimli olarak) dünyaya gelir. Bundan sonra ebeveyni onu Yahudi, Hristiyan ve Mecusi yapar."

·        İSLÂM GÜZEL AHLÂK DİNİDİR: "İslâm dini hakkı gözetmek, başkasına karşı iyi davranmak, yardım etmek, çalışıp başkasına el açmamak, yumuşak huylu, fakir ve yoksullara karşı şefkatli olmak, utanma duygusuna sahip olmak, çocuklara iyi davranmak, cömert olmak gibi pek çok ahlâkî ilkeler getirmiş, bu ilkelerle insanların mutlu olmasını sağlamıştır."

·        İSLÂM İYİLİĞİ EMREDER, KÖTÜLÜĞÜ YASAKLAR: "İslâm toplum yapısını sağlam tutmak için iyiliği emir, kötülükten men kurumunu getirmiştir. Bu kurumun görevi, bir insanda veya bir toplumda görülen herhangi bir kötü hareketi ona hatırlatmak ve iyilik yolunu tavsiye etmektir. Sırf Hakkın rızası ve toplumun selâmeti için yerinde yapılan kırıcı ve hissî olmayan eleştiri, toplumun karakterini bozulmaktan korur"

·        İSLÂM TEMİZLİĞİ EMREDER: "Peygamber Efendimiz de temizlik imanın yarısıdır buyurarak temizliğin dinimizde ne kadar büyük önem taşıdığını belirtmiştir."

·        İSLÂM RUHBANLIĞI YASAKLAMIŞTIR: "İslam’da ruhbanlık yoktur. Dolayısıyla herkes işlediği günaha tövbe edebilir, Allah'tan bağışlanmasını da isteyebilir. İslâm bilginlerinin vazifesi, yalnız dinî esasları açıklamaktan, vaaz ve nasihatle doğru yolu gösterip insanları aydınlatmaktan ibarettir."

·        İSLÂM DÜNYA VE AHİRET DENGESİNİ KURMUŞTUR: "Kişinin madde ve manasına aynı mesafede yaklaşan ve dolayısıyla dünya ve ahiret dengesini kuran bir dindir."

·        İSLÂM HÜRRİYET VE EŞİTLİK DİNİDİR: "İslâm'a göre her insan dünyaya hür olarak gelir; fikir ve düşünce hürriyetine sahiptir. Fakat hürriyetler de sınırsız değildir. Bir kişinin hürriyeti, başkasının hürriyetinin başladığı yere kadardır.
İslâm ırk, renk, dil ve servet farkı gözetmeksizin insana insan olarak değer vermiş, üstünlüğün ancak iman ve takvada olabileceğini belirtmiştir."

Yukarıdaki temel özellikleri iyi okuyup anlayarak uy ve iyi Müslüman ol!

Aşağıda yazılanları da ciddi sorgulayıp iyi belle derim…

·        MÜSLÜMAN OLMAK, ARAPLAŞMAK DEĞİLDİR!

·        İSLAM'DA CEMAAT, TARİKAT, ŞEYH, ŞIH, vs. YOKTUR; ALLAH İNSANLARA BEYİN VERMİŞTİR ve BU BEYİNİN MUTLAK SURETTE SAHİBİ TARAFINDAN KULLANILMASINI İSTER. AKLINI KİRAYA VEREMEZSİN!

·        ALLAHIN ADINA KİMSE ZORLAMA, BASKI, ŞİDDET, ZULÜM YAPAMAZ!

·        ALLAHIN GÜCÜNÜ KİMSE KULLANAMAZ!

·        İSLAMDA ZORLAMA, BASKI, ŞİDDET, ZULÜM YOKTUR!

·        İSLAMDA HOŞGÖRÜ VARDIR!

·        HANİ NERDE BU ÖZELLİKLER? NEDEN UYGULAMIYORUZ?

·        BU ÖZELLİKLERE UYGUN MÜSLÜMAN İNSANLAR NEDEN YETİŞTİRİLMİYOR, YETİŞTİRİLMEK İSTENMİYOR?

·        BU KADAR GÜZEL ÖZELLİKLERİ OLAN BİR DİNE, BIRAKIN İNSANLAR SEVEREK, İSTEYEREK GELSİN, YAŞASIN.

·        NEDEN BU YALAN DOLAN, NEDEN BU ZORLAMAK, NEDEN BU HAKARET, NEDEN BU ŞİDDET, NEDEN BU ZULÜM, NEDEN BU VAHŞET?

·        KENDİNE BİR SOR VE ALLAHIN VERDİĞİ AKLI KULLANARAK YANITINI KENDİN VER: NEDEN TÜM İSLAM ALEMİ GERİ KALMIŞ? NEDEN İSLAM ALEMİ BİRBİRİYLE KAVGA EDİYOR?

·        BUNLAR GİBİ BİRÇOK SORU SORABİLİRSİN KENDİNE VE AKLINI KULLANIRSAN YANITLARINI DA VERİRSİN KENDİNE…

VAZGEÇİN DİNLE OYNAMAKTAN, AKILLI OLUN!

Hoşça kalın, mutlu bir bayram diliyorum.

Haftaya yine buradayız…