Mersin’de doğdum…

Bu kentte yetiştim…

Bu kentte yaşıyorum…

Ölene kadar Mersin’de kalacağım…

Öldükten sonra da Mersin’in topraklarında yatacağım…

Bu kentin, Mersin’in topraklarında huzur içinde yatmak için,

Çıkarsız  ve karşılıksız sevdiğim bu kente görevlerimi yapmalıyım,

Bu kente, Mersin’e borcumu ödemeliyim!

Bu kentin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığında geçen 5 yıllık süreçte kentimizi ve halkımızı çok daha iyi tanıdım.

Bilgimin, deneyimlerimin, görüşlerimin, fikirlerimi kendime saklarsam bir yararı olmaz,

Mersin ben Ayhan Kızıltan yaptı; Mersin’e Mersinlilere yarar sağlamak amacındayım…

Bu kentin iyi seçim yapmasını istiyorum, bu yüzden aday yapılma şansları en yüksek olan Büyükşehir Başkan Aday Adaylarını gazeteci gözüyle bir iki cümleyle anlatmak istedim.

CHP ADAYLARI

AYHAN KIZILTAN:

Kendimi anlatmıyorum!

FİKRİ SAĞLAR:

Tanınırlığı en yüksek, tüm Türkiye çapında bilinen bir Mersin Marka ismidir Fikri Sağlar; Mersin’i iyi tanıyan, her kesimden rahatlıkla oy alabilecek kibirli olmayan, alçakgönüllü, iyi eğitimli, iyi derecede yabancı dili olan Bakanlık yapmış atadan Halk Partili çağdaş bir insandır. En önemli özelliği dediğim dedik olmamasıdır; konuşulanları, sunulan önerileri ve yapılan eleştirileri değerlendiren uzlaşmaya ve işbirliğine yatkın demokratlığı özümsemiş kibar ama cesur bir kişilik olmasıdır.

SERDAL KUYUCUOĞLU:

CHP’ye uzun yıllar hizmet etmiş, geçen dönem son dakikada bilinmeyen bir nedenle aday gösterilmeyen, ama parti sevgisi ve terbiyesi, kişiliği onun sessiz kalmasına neden olmuştur. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulunda Başkan Yardımcılığı sürecinde birlikte çalıştık, çıkar gütmeyen, iyi eğitimli, yabancı dili olan, ulaştırma uzmanı bir inşaat mühendisidir.

VAHAP SEÇER:

Beş yıldır Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapmaktadır; Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığım sürecinde uzun süre birlikte çalışma olanağı buldum, ortak projeler gerçekleştirdik, MTSO Başkanlığından ayrılmamdan sonra diyaloğumuz kesildi. Özellikle farklı sosyal projelerle gündeme geldi, yol asfaltlama ve bazı battı çıktı projelerini gerçekleştirdi, eleştirileri pek hoş karşılamayan, yenilikçi ve ilginç projeleri uygulamayı seven, tuttuğunu koparan bir kişiliği var.

MHP ADAYLARI

BAKİ ŞİMŞEK:

MHP’den bir dönem Mersin Milletvekilliği yapmış olan Baki Şimşek ile MTSO Başkanlığım sırasında son derece iyi bir diyaloğumuz olmuştu; özellikle Mersin ile ilgili konularda sık sık görüşlerime başvuran saygılı, Mersin’in sıkıntılarını TBMM’nde sık sık dile getirmiş, çalışkan ve bilgili bir Mersinlidir.

HAMİT TUNA:

Uzun yıllar Toroslar İlçesi Belediye Başkanlığı yaptı ve belediyecilik deneyimi hayli yüksektir. Geçen dönem Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimi deneyimi geçirdi; bu seçimde geçen seçimlerde edindiği deneyimleri ona avantaj sağlayabilir; Mersin’i iyi tanıyan ve Mersin’de sevilen bir kişiliktir.

NİHAT ÖZ:

Son derece sıcak, içten davranan, dost canlısı, alçakgönüllü, hemen kaynaşan bir insandır. MTSO Başkanlığından çirkin bir oyunla indirilişimin ardından beni arayıp duygularını belirten ve arkamda durduğunu ve duracağını söyleyen ilk insanlardan biridir. İleri görüşlü, çağdaş ve kenti doğudan batıya, kuzeyden güneye her tarafını karış karış bilen, büyük projeleri yönetebilecek yetkin ve yetenekli bir Mersinlidir.

İYİ PARTİ ADAYLARI

İYİ Parti’nin şu ana kadar belirli bir aday adayı yok ama, geniş bir kitlenin güçlü bir ittifakın adayı olması durumunda yüksek bir şansı olacağını düşündüğü bir isim var…

BURHANETTİN KOCAMAZ:

Çok deneyimli bir belediyeci, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyette ve MTSO Başkanlığım sürecinde bir süre birlikte çalıştık; son derece mücadeleci, tuttuğunu koparan, disiplinli çalışan bir insandır. Büyük projeleri hayata geçirmeyi seven, battı çıktılı kavşak projelerini Mersin’e getiren başkandır. Üstelik kişisel oyu son derece yüksek diye bilinen bir isimdir, bir ittifakın adayı olması durumunda kazanma şansı yüksek diye bir inanç var.

DEM PARTİ ADAYLARI

Mersin’den aday çıkarırlar mı çıkarmazlar mı net değil…

Taban ile Genel Merkez farklı düşünüyor gibi geldi bana…

Taban bir ittifak halinde ittifak yapacakları partinin adayının kim olacağını önemsiyor, dayatma istemiyor.

Taban kendilerini hiçe saymayacak, benimseyecek, samimi davranacak kişilikte bir adayı desteklemek istiyor..

Taban kendileriyle birlikte görünmekten çekinmeyen ve sözlerinde duracak bir aday istiyor…

Kentin kuzeyi güneyi doğusu batısı ayrımı yapmadan eşit ve aynı kalitede hizmet yapacak başkan adayını desteklemek istiyor.

Bildiğim, tanıdığım aday adaylarını kısa ve öz olarak anlatmaya çalıştım, umarım bir fikir verebildim.

Tüm Mersin halkını siyasi partilerimiz iyi ve doğru adaylarla buluştururlar umarım…