İsrail Hizbullah’a siber saldırı düzenledi.İlk gün çağrı cihazıyla yaptığı saldırıya ikinci gün telsizler üzerinden yaptı.Bu teknolojik açıdan dünyada ilk defa görülen bir saldırı.Daha önceden bu aletleri üreten ülkeler aracılığıyla cihazların içine küçük bir patlayıcı yükletti. Bu saldırılarda yaklaşık 18 kişi öldü, 5 bine yakın insan yaralandı.İsrail bu saldırıyı tek başına yapmış olamaz.Burada ABD ve İngiltere’nin haberi olmadan en azından desteği olmadan böyle bir saldırıyı yapması mümkün değil.Bu aletleri üreten firmalar bu tip bir şeye teşebbüs etmesi için çok büyük bir bedel alması gerekir.Çağrı cihazları çok pahalı aletler değil.Tahminen tanesi 350-400 dolar civarında.Zaten çağrı cihazları demode olmuş vaziyette.Artık günümüzde pek kullanılmıyor. Peki Hizbullah neden hala bu cihazları kullanıyor.Cep telefonlarını İsrail’in takip ettiğini düşünen Hizbullah bu takipten kurtulmak için bu cihazlarla faaliyet gösteriyor.Ama şu anlaşıldı ki;artık hiç bir elektironik aletler güvenli değil.

      Peki İsrail böyle bir saldırıya nasıl karar verdi?Hizbullah ile bir kara harekatından önce güç gösterisi mi yapıyor?Veya bir korku sararak dünyaya istihbaratı en güçlü benim mi demek istiyor?Şurası kesin ki;İsrail Hamas ile ilgili savaşını bir tarafa bırakarak Hizbullah ile bir mücadele stratejisini değiştirdi.Böylece sahayı değiştirerek Lübnan’a Hizbullah’ı ülkenizden atın mesajını verdi.Bir müddet sonra Beyrut’u işgal etme yoluna gidecek. Daha sonra Suriye’ye yönelecek.Artık İsrail bir terör devleti olma yolunda hızla ilerliyor. Bundan sonra hiç bir güç İsrail’in önünde zor durur.Hamasi nutuklarla bir yere varılamayacağını İslam ülkeleri henüz anlayamadı ve böyle giderse anlamaları mümkün değil.Bir avuç İsrail milyarlarca islam devletlerini hizaya getiriyor.Halk direniyor ama liderler maalesef ABD’nin uşaklığına devam ediyor.

       7 Ekim 2023 Hamas saldırısı zannımca danışıklı dövişti.O kadar istihbaratı güçlü olan İsrail’in Hamas’ın bu saldırısını önlememesi mümkün değildi.Amaç bu saldırı ile Gazze’yi işgal etmekti ve binlerce insanı katletmekti. Bunu başardılar.İslam ülkelerinin uşaklığının bir bedeli olarak binlerce Gazze’li öldü.Bir tek Türkiye dik duruş gösteriyor.Ama maalesef çok ta bir etkinlik göstermiyor.Düne kadar İsrail ile ticari faaliyetler devam ediyordu.Yani yasakladık diyorlar ama el altından Yunanistan üzerinden ticari faaliyetin devam ettiğini okuyoruz basından.Şartlar ne olursa olsun her şey İsrail’e yarıyor.Ticaretin kesilmesi sonrası İsrail’den cılız sesler gelmesi ticaretin kesilmediğinin isbatı.Neyse.

İsrail bir çok lideri yok etmek için bütün planlarını yapmış vaziyette.Önce kendileri için en tehlikelilerinden başlıyor.Şu anda tüm liderlerin can güvenliği tehdit altında.Buna ülkemizde dahil.Çok dikkat etmek gerekir. Bir anlık rehavet vahim sonuçlar doğurabilir.

        Böyle devam ederse İsrail toprak işgallerini devam ettirecek.Şimdi İran 300 roket atıyor İsrail’e bir adamın burnu kanamıyor.Çünkü İran ABD ile koordine edilerek yaptı bu saldırıyı.Yani düşmana danışarak böyle bir saldırı düzenledi.Bence İran ara sıra parlıyor ama bence İsrail ile mücadele edecek gücü yok.Şu iki yıldır büyük kayıp verdi.Bu mücadeleyi İran Hizbullah üzerinden yapmaya çalışıyor.Şimdi görüldü ki son siber saldırıyla Hizbullah büyük bir yara aldı.Zaman zaman İsrail’e füze atsalarda İsrail’in güçlü savunma sistemleriyle bu saldırılar akamete uğradı. Bu vahşete varan İsrail saldırısı karşısında başını kuma gömen kukla liderler sayesinde İsrail geniş bir alana savaşı yaymak suretiyle Ortadoğu’nun sahibi benim,benim haricimde plan yapmayın demeye getiriyor.

        Bu siber saldırının bizim açımızdan önemi nedir?Böyle bir saldırıyı bize karşı deneyebilir mi İsrail.Şu aşamada bize karşı bir siber saldırı İsrail’in kendi ayağına sıkmak gibidir.Ancak Suriye’den ülkemize Pyd-Ypg vasıtasıyla böyle bir saldırı düzenleyebilir. Çünkü Ypg-Pyd ABD ve İsrail güdümündeki kanlı terör örgütleridir.Bunlar zaman zaman enseyi karartıyorlar ama ilk fırsatta Türk ordusu tarafından berteraf ediliyorlar.Yine de biz dikkatli olmalıyız.Su uyur düşman uyumaz Bizim milli savunma sanayimizi güçlendirmekten başka çaremiz yok.Düşman olabildiğince kalleş.İsrail bir çok ülkede yerel ajan kullanıyor.Ülkemizde de 23 kişi yakalandı.Yani hain her ülkede mevcut.Bizde de mevcut.Bundan dolayı her şeyden şüphe duyarak gerekli tedbirleri almalıyız.