Evet Mersin ne yazık ki sahipsiz.Bu yıllardır böyle.İktidar Mersin’i almak için çok uğraştı ama bunda başarılı olmadı.Çünkü çıkardığı adaylar çok güçlü değildi.Ayrıca Mersin’in sosyolojik tabanı buna izin vermedi.İktidar Mersin’e yapılacak tüm yatırımları engelliyor. Adeta cezalandırıyor.Aslında siyasetçileri değil doğrudan Mersin halkının haklarını gasbediyor.Cendereye sokarak iktidarı desteklemezseniz hizmet yok diyor.Ve bu durum Mersin’in gelişmesine sekte vuruyor. Türkiye’nin en uzun sahiline sahip olan Mersin’in turizmden yeterli payı alamamasının sebebi de bu.Ya benim olacaksın ya da kara toprağın diyor.

      Bir çok büyük şehirde metro bulunurken Mersin bundan mahrum bırakılıyor.Dış kredi ile ilgili sorun çıkararak metronun bir an önce başlamasının önüne ket vuruyor.Yıllar önce bitmesi gereken metro kör topal ilerliyor ve böyle giderse uzun yıllar Mersin halkı metroya ulaşamayacak.Yani halkın menfaatine olan yatırımları engellemekle iktidarın eline ne geçiyor anlamak mümkün değil.Burada asıl görev iktidar milletvekillerine düşüyor.Muhalefetle istişarelerde bulunarak  Mersin’in sorunlarına neşter vurulması gerekir.Metroya sadece muhalif kesim binmeyecek tüm Mersin halkı binecek.Kısır çekişmeleri bir tarafa bırakarak iktidar muhalefet anlaşmalı.Ve gerekli adımları bir an önce atmalılar.

      Nihayet bu karamsar tablodan sonra güzel bir haber verelim.Mersin havaalanı inşallah 10 ağustosta hizmete giriyor.Yıllardır bir türlü bitirilemeyen ve yılan hikayesine dönen hava alanı Mersin ve Adana için hayırlı olsun.Burada da şöyle bir eleştirim olacak.Her ne kadar Mersin sınırları içinde yapılsa da Adana’ya daha yakın.Tarsus Yenice Adana’ya yaklaşık 20 km.Yıllar önce Erdemli ilçesine yapılacağı planlansa da nedense vazgeçildi.Sonuçta yeni havaalanı açılıyor. Yapılan hizmeti desteklemek lazım.Her hizmet hem bölge ekonomisine hemde halkın yaşamına pozitif etki yapacaktır.

      Yalnız burada taşımacılık konusunda bir sorun gözüküyor.Havaş yolcu ücretini kişi başı 280 TL olarak belirlemiş.Bu gerçekten çok pahalı.Dolmuşların bile bunun yarısına Adana’ya yolcu taşıdığı bir ortamda Havaş’ın bu fiyatı gerçekten vatandaşa büyük bir yük getirir.İş Mersin Büyükşehir belediyesine düşüyor.Gerekirse Mersin’den hava alanına kadar her yarım saatte bir sefer koymalı ve bu otobüslere sadece uçak bileti olanlar binmeli. Yine Adana Büyükşehir belediyesi de aynı yönde yolcu taşıyabilir.Belediyeler buna öncülük edebilir.Bu bir hizmettir ve kimse bu hizmeti engelleyemez.Engellerse halka şikayet edilir.

       Mersin güzel bir şehir.Deniz’i, yaylası, tarihi eserleriyle cazibe merkezi olabilir.Ama nedense siyasi irade bu konularda somut adımlar atmıyor veya atması engelleniyor.Bu güzelim şehrimizin sülüetini değiştirmek yine bizlere düşüyor.Siyasileri her platformlarda sıkıştırarak haklı taleplerimizi dile getirelim. Ağlamayan bebeğe mama vermezler.Bizler ısrarcı olalım.Bunun için özellikle kent konseyini iyi çalıştıralım.Çalışma ajanslarıyla irtibatlı olalım.Daha yeşil bir Mersin için birlik ve beraberlik için ortak mücadele edelim.