“Bir kimsenin bir kurumdaki ya da toplumdaki durumu” TDK sözlüğü böyle diyor.

                Statüden kim söz etti?

                DEM milletvekili

                Ne istedi?

                Dilini konuşabilmeyi, seçebilmeyi ve seçilebilmeyi, toplumda yer almayı…

                Şimdi ben seslendireyim;

                Kürtçe konuşabiliyor musunuz?

Radyolarınız ve televizyon kanallarınız var mı?

Türkülerinizi söyleyebiliyor ve düğünlerinizde halaylarınızı çekebiliyor musunuz?

Türkiye büyük Millet Meclisi Başkan vekilliği yapıyor musunuz? Elbette bu makamda olabilmeniz için milletvekili olmanız gerekmektedir. Peki milletvekili olabiliyor musunuz?

Şimdi de Kürt kökenli biri olarak sorayım;

Eksik olan ne?

Seksen beş milyon, et ve tırnak olmuş, buluşmuş, tarih yaratmış, devlet kurmuş, evlilikler yapmış, nesiller yaratmış, ülkenin her yanına dağılmış, sevinçte ve tasada ortak olmuş, ekmeğini paylaşmış, düşmanına karşı tek yürek olmuş…

Bu gerçekliği hiçbir şekilde perdeleyemezsiniz. Evirip çeviremezsiniz. Düşmanlarla iş birliği yapsanız bile (Ki, yapıyorsunuz ve aslında düşmanlar tarafından yönlendiriliyorsunuz) başarıya ulaşamazsınız. Herkes her şeyin farkında.  Yedi yaşındaki çocuk da doksanına dayanmış büyüğümüz de.

Bu gerçeklikleri yazmaktan da artık neredeyse usandık. Anlamak istemiyorsunuz… Yok yanlış oldu, siz tüm gerçekliklerin farkındasınız ancak el ve iş birliği yaptığınız, yok yine olmadı, sizi maşa olarak kullanan AB-D ağababalarınız iplerinizi her oynattığında yeniden göreve koşuyorsunuz… Ve bütün bunları Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden seslendirebiliyorsunuz…Hani dışlanıyordunuz, hani statünüz yoktu, hani seçme ve seçilme hakkı istiyordunuz?

Başından beri “Siz” diyorum ya, bu “Siz” sözcüğünün kapsama alanında sadece ve sadece sizin gibi bölücüler ve yıkıcılar var… daha açık olarak yazayım, AB-D’nin İkinci İsrail planındaki ucuz piyonları var… Bir ve bütün olduğumuz Türkler-Kürtler yok!

Belki şu notu da düşmek gerekecek; “Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir, (MKA)” sözü yol pusulamızdır!

12-20 Ekim 2024 tarihleri arasında hizmete açık olan CNR Mersin 9. Uluslararası Kültür ve Kitap fuarı açıldı. Cumhuriyet Kadınları Derneği standına ilgi çok mutlu etti, ediyor. Devam ediyoruz. Bekliyoruz.