Malumunuz dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınında dünyada ve ülkemizde milyonlarca insan yaşamını yitirdi. Hastalığa karşı geliştirilen aşı sayesinde salgının seyrinde yavaşlasa da etkileri uzun vadede devam etti. Aylarca sosyal mesafe, maske ve hijyene dikkat üçgeninde sürdürülen pandemi günleri öncelikle riskli grupların, sonra meslek grupları ve sırasıyla halkın aşılanmaya başlamasıyla tedbirlerin aşamalı olarak azaltılmasıyla son buldu. Fakat gelin görün ki, hastalıktan korunma ve ölümle sonuçlanan koronavirüs hastalığına tedbir olması için artıları ve eksileri düşünülmeden, aşının güvenirliği tam anlamıyla kanıtlanmadan, yaratabileceği yan etkileri yüzde yüz görülmeden yapılan toplu aşılamalar sonrası bir takım hastalıkları tetikleyebileceği dilden dile konuşulur oldu. Kalp kası iltihabına neden olduğuna ise nerdeyse herkes inanmış durumda.

Peki son durum nedir?

Bu günlerde Almanya'da ismi açıklanmayan orta yaşlı bir kadının Türkiye'de kullanılan Comirnaty isimli aşının ciddi yan etkilere neden olduğunu gerekçe göstererek en az 3.7 milyon tl'lik dava açtığını biliyoruz. Aşı olduktan sonra uyku sorunu, halsizlik ve üst bedeninde ağrı hissettiğini söyleyen kadın el ve ayaklarının da şiştiğini belirtti.

Ölümle sonuçlanabilecek bir hastalık için aşı olurken, yan etkilerinin neler olduğuna emin olmadığımız aşıyı, risk ortadan kalktıktan sonra kötülemek sizce ne kadar etik peki?

Umarım aklımızdaki tüm soruların cevabını alacağımız bir dava sonucu çıkar da dünyaca rahat bir nefes alabiliriz...