Herkesin malumudur Mersin de aman aman bir kış yaşanmaz, genellikle ılık geçer, ilçelere ve yüksek kesimlere yağan kar bile mersinlileri mutlu eder, gelin görün ki yaz mevsiminin kıymeti başkadır.

Büyük hevesle beklenir yaz, sahiller dolar deniz sezonunun gelmesi beklenir, deniz suyu ısınınca da çalışanlar hafta sonu denizden başka plan yapmaz, yıllık izinler hep yaz aylarına denk getirilmeye çalışılır. Yaz memleketidir Mersin, kış turizmi yok denecek kadar azdır. Bütün şehrin çilesini çeken mersinli ise şöyle yazı doya doya yaşamak ister.

Pek tabi her geçen sene durum bir hayli değişmeye başladı, bu sene ise yazın tadı daha gelmeden kaçtı. Günübirlik planlanan deniz tatilinin 4 kişilik bir aileye maliyeti en az 5 bin tl’den başlar oldu.

Sezonun açılmasıyla ve kurban bayramının yaklaşmasıyla şehir dışına çıkamayacak mersinliler yakınlarda hem denizin keyfini çıkarmak hem de düşük bütçeli tatil yapmak için kolları sıvadı fakat sonuç hüsran...

Ailecek yenen bir akşam yemeği maliyeti bile tabiri caizse en sıradan restoranda 1500 liradan aşağı değilken, bu sene yaz ayları gerçek manada cep yakacak gibi görünüyor.

Şöyle bir merkezden uzaklaşıp kendi aracınızla temiz bir sahilde yüzmek istemek asgari ücretin üçte birini cebinizden alıp götürecek...

Ve malesef cennet vatanda yaşamak, şehrin keşmekeşinde yaşayıp bir rahat nefes alamamak bu olsa gerek.