Toplumu oluşturan aile ne kadar kültürlü olursa, o ailede yetişen çocuk da o kadar ideal sahibi ve başarılı olur.

Eğitim ailede başlar. Çocuğun hayatı boyunca, öğreneceği bilgiyi işleyecek, bilgiden bilgi üretecek, bilgiden katma değer üretecek olan kişiliğinin geliştiği yer ailedir.  Çocuğun davranışlarını şekillendirecek, bilginin kıymetini öğretecek, öğrenmeyi yaşam biçimi haline getirecek, çocuğa olumlu davranışlar kazandırılacak yer öncelikli olarak ailedir.

Evin nitelikli eğitim yuvasına dönüştüğü, eğitimin ibadet olarak kabul edildiği, değerlerimizin öğretildiği ve olumlu davranışların kazandırıldığı bir ailede yetişen çocuklar başarılı olur.

Çocukların hayatını şekillendirecek olan davranış özellikleri ailede kazandırılır. Çocuklar anne ve babanın dediğine değil yaptığına bakarlar. 

Aile ortamı,  anne ve babanın örnek alındığı, değerlerin öğretildiği, olumlu davranışların kazandırıldığı, çocuğun bedenen, zihnen ve ruhen hayata hazırlandığı, karakterinin şekillendiği yerdir.

Anaokulları zorunlu olmalı, çocuklara olumlu davranış özellikleri kazandırılmalı, Çocuk zihnen bedenen ve ruhen eğitilmelidir.